Schiedam & omgeving

Goede bereikbaar

Gelegen tussen Schiedam-Noord en Schiedam-Centrum is Park Harga zeer goed bereikbaar. Park Harga ligt zeer gunstig ten opzichte van de A20 en de A4 en is goed bereikbaar per trein, tram, bus én metro. Rotterdam Airport ligt op 5 kilometer afstand. Op loopafstand vindt u o.a. de tram en bus naar Schiedam-Centrum en Rotterdam-Centrum. Vanaf het NS-station Schiedam-Nieuwland treint u binnen 12 minuten naar het Centraal Station in Rotterdam. Met de sprinter staat u binnen 25 minuten op het strand van Hoek van Holland.

Schiedam: rijk aan historie

Met de fiets bent u zo in het centrum van Schiedam. In het historische centrum staan de hoogste molens ter wereld, monumentale pakhuizen en talloze voormalige jeneverdistilleerderijen en -branderijen. Veel daarvan liggen aan romantische grachten met historische schepen en karakteristieke ophaalbruggen.

Volop recreatie en meer

Het bruisende centrum is de perfecte plek om te winkelen of heerlijk uit eten te gaan. Bezoek het Jenevermuseum of het Stedelijk Museum Schiedam. Of bekijk een film in het filmhuis of voorstelling in het Theater aan het Schie. Het kan allemaal. Ook zijn er jaarlijks verschillende evenementen in de stad. Met mooi weer kunt u heerlijk genieten van hapje of een drankje op één van de gezellige terrassen.

Gaat u liever buiten wandelen of fietsen? Schiedam heeft verschillende parken, waaronder het Julianapark, het Prinses Beatrixpark en de Plantage, het oudste stadspark van Nederland. Ook grenst Park Harga aan het oer-Hollandse polderlandschap Midden-Delfland, waar vele mogelijkheden zijn om te fietsen, wandelen, skeeleren en varen.

Er zijn voldoende voorzieningen als scholen en kinderopvang rondom Park Harga te vinden. Het regionaal gerichte Vlietlandziekenhuis ligt op loopafstand van Park Harga. U vindt alles voor uw dagelijkse boodschappen in het overdekte winkelcentrum Spaland of aan de Mgr. Nolenslaan.

Ook zijn er tal van voetbal-, cricket-, tennis- en hockeyverenigingen  in de buurt, die hun eigen velden hebben. Daarnaast zijn er ook verschillende sporthallen, zwembaden en fitnesscentra. Volop sportieve mogelijkheden dus.

Lees meer over de locatie op parkharga.nl


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring